1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Blic vesti

 • Aktuelno -

  Pogledajte naše programe razgledanja.

Image 1
 • Previous
 • Next
 • Stop
 • Play
 • Kruševac
 • Manastiri 2

Razgledanje Kruševca

Arheološki park „Lazarev grad“, galerija Milića od Mačve, spomenik kosovskim junacima, kuća Simića, zidna slika „Obretenje Lazarevo“, spomenik ratnicima, skulptura „Majka Srbija i Majka Grčka“, spomen park „Slobodište“

detaljnije

Poseta Manastirima i Ribarskoj Banji


Posetite manastire u Kruševačkom kraju (MANASTIR "SVETI ROMAN", MANASTIR "POKROVA PRESVETE BOGORODICE", MANASTIR "NAUPARA").

Takodje u sklopu ove ture posetiće i oazu čistog planinskog vazduha, zdrave hrane i lekovitih vrela - RIBARSKU BANJU.

 

Nastavlja se trend rasta prihoda od turizma u gradu Kruševcu

Thumbnail image
Na osnovu podataka o uplaćenoj boravišnoj taksi koju vodi Turistička organizacija grada Kruševca, tokom prva dva meseca 2016. godine uplaćeno je 376.245,00 dinara. Uporedom analizom prihoda od turizma za mesec januar i februar 2016. godine sa istim periodom u 2015.godini, nastavlja se trend povećanja uplaćene boravišne takse i to za 15,20%. Turistička organizacija grada Kruševca na međunarodnim sajmovima turizma, festivalima i manifestacijama u zemlji i inostranstvu, intenzivno promoviše kulturno-istorijske znamenitosti, smeštajne i ugostiteljske kapacitete grada Kruševca i okoline, sa ciljem privlačenja gostiju i ostvarenjem što većeg broja dolazaka turista.

Pročitajte detaljnije

Dođite u Ribarsku Banju i Kruševac i iskoristite mogućnost subvencionisanog odmora

Thumbnail image
Nastavlja se akcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, o subvencionisanom 
odmoru u Srbiji. Podsticanje razvoja domaćeg turizma sprovodi se kroz dodelu vaučera (5.000 din.) za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2016. godine. Pozivamo sve zainteresovane turiste da rezervišu smeštaj u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Ribarska Banja ili privatan smeštaj u Ribarskoj Banji ili u Kruševcu, na sledeće brojeve telefona:

1. Specijalna bolnica za rehabilitaciju Ribarska Banja - 037/856 270; 037/865 129

2. Privatan smeštaj u Ribarskoj Banji i Kruševcu:

Pročitajte detaljnije

38. Međunarodni sajam turizma

Thumbnail imageBeograd, 18.02.2016-21.02.2016.

Pod sloganom „Gde još niste bili“, u šest izložbenih hala, na ovogodišnjem Sajmu turizma, predstavile su se najznačajnije turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, regije i zemlje sa svih kontinenata. Predstavilo se više od 1100 izlagača iz 55 zemalja, a prvi put su učestvovale Namibija i Malezija. Prema proceni organizatora, Sajam je posetilo oko 75000 ljudi. Istovremeno sa Sajmom turizma, organizovane su još tri manifestacije: 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „HORECA“, 7. Sajam vina „Beo Wine“ i 12. Sajam suvenira.

Pročitajte detaljnije

Sajam turizma "Gde još niste bili?" Beograd 18-21.02.2016.

Thumbnail image18.02.2016-21.02.2016.

Turistička organizacija grada Kruševca će i ove godine u saradnji sa Specijalnom bolnicom Ribarska Banja učestvovati na 38. Međunarodnom sajmu turizma, koji će se održati na Beogradskom sajmu od 18. - 21. februara 2016. godine.
Beogradski Sajam turizma, je najveća turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi, u okviru koje svoju ponudu predstavljaju najveći svetski tour oprateri i turisticke organizacije mnogobrojnih zemalja i gradova kao i turističke agencije, hotelijeri, turistički centri itd. 

Pročitajte detaljnije

Sretenjski bal

Thumbnail image15.02.2016.
U Kruševcu je Dan državnosti, po prvi put  obeležen  i  organizacijom  Sretenjskog bala. Zajedničkim snagama Turističke organizacije grada Kruševca, Narodnog muzeja  i  Centra za stručno usavršavanje,  upriličen je Sretenjski bal  u sali Narodnog muzeja, sa nadom da će u godinama koje predstoje, prerasti u tradicionalnu manifestaciju . Za program na Balu bili su zaduženi članovi Pevačko folklornog ansambla “Lazarica”. Sretenjski bal je imao i humanitarni karakter,  a prikupljen novac će biti upotrebljen za adaptaciju budućeg doma Vladice i Danijele Jović, doskorašnjih štićenika Doma Jefimija.

Pročitajte detaljnije

Kruševac dobio turističku signalizaciju

Thumbnail image
Na 23 lokalcije u Gradu postavljena je putokazna, turistička i pešačko informativna signalizacija sa 301 informativnom tablom. Projekat je realizovala Turistička organizacija Grada Kruševca, uz podršku resornog Projekat od izuzetnog značaja za grad Kruševac i predstavlja jedan od preduslova za razvoj turizma.
Na turističkim putokazima postavljenim u užem i širem gradskom jezgru, predstavljeno je 35 glavnih znamenitosti i ostalih informativnih pravaca, sve značajnije kulturno istorijske znamenitosti grada i okoline , zatim putokazi koji usmeravaju ka Bolnici, Domu zdravlja, sportskim objektima, parkovima…
Za realizaciju ovog projekta Ministarvo, trgovine, turizma i telekomunikacije izdvojilo je 4 i po miliona dinara. Izvođač radova je firma za izradu saobraćajne signalizacije „Boja“ iz Sombora.

Pročitajte detaljnije

Skype Me™!
facebook

Anketa

Da li ste ikada posetili Kruševac?

 

 

 

 


  Rezultati

vodic za sprovodjenje kategorizacije
talija_dekoracije
grad_krusevac
turisticka_organizacija_srbije
biblioteka
pozoriste
kck
regionalna_privredna_komora
sportski_centar_krusevac
kpz
jastrebacki_trougao
for-you-putovanja