1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Blic vesti

 • Aktuelno -

  Pogledajte naše programe razgledanja.

Image 1
 • Previous
 • Next
 • Stop
 • Play
 • Kruševac
 • Manastiri 2

Razgledanje Kruševca

Arheološki park „Lazarev grad“, galerija Milića od Mačve, spomenik kosovskim junacima, kuća Simića, zidna slika „Obretenje Lazarevo“, spomenik ratnicima, skulptura „Majka Srbija i Majka Grčka“, spomen park „Slobodište“

detaljnije

Poseta Manastirima i Ribarskoj Banji


Posetite manastire u Kruševačkom kraju (MANASTIR "SVETI ROMAN", MANASTIR "POKROVA PRESVETE BOGORODICE", MANASTIR "NAUPARA").

Takodje u sklopu ove ture posetiće i oazu čistog planinskog vazduha, zdrave hrane i lekovitih vrela - RIBARSKU BANJU.

 

Grad Kruševac sve atraktivniji za turiste

Thumbnail image

U prvih šest meseci ove godine u Gradu Kruševcu je boravilo 9.583 i ostvarilo 32.125 noćenja. Prosečna dužina boravka je oko 3 dana. Na osnovu podataka o uplaćenoj boravišnoj taksi, za prvih šest meseci 2015. godine, beležimo rast prihoda od turizma u iznosu od 6,1%. Turisti u Kruševcu prvenstveno obilaze Lazarev grad, crkvu Lazaricu, Narodni muzej, spomenik knezu Lazaru, Don žon kulu, Spomenik kosovskim junacima, kuću Simića, galeriju Milića od Mačve, Mozaik salu Gradske uprave, Slobodište, Manastir Napara, Jastrebac i dr. Za turiste je veoma atraktivana i Ribarska Banja gde je dužina boravka oko 7 dana. U poslednje vreme sve je više organizovanih turističkih grupa iz Bugarske, koje obilaze Kruševac sa našim licenciranim turističkim vodičem. Takođe, uspostavljena je saradnja sa najvećim receptivnim turističkim agencijama i po prvi put smo se našli u najatraktivnijim programima Srbije, koji su namenjeni stranim turistima.
Turistička organizacija grada Kruševca
Suzana Milosavljević, v.d.direktora

Kruševac u ponudi najpoznatijih receptivnih turističkih agencija

Thumbnail image

Kruševac, kao grad bogatog kulturno-istorijskog nasleđa, našao se i u višednevnim izletima najpoznatijih receptivnih turističkih agencija za Srbiju i Balkan kao što su PanaComp, Magelan, Bon Voyage, Otava travel, Glob Metropoliten itd. Naša saradnja sa tour operaterima je veoma značajna jer ćemo se naći na turističkoj mapi Srbije i tako približiti inostranim turistima turističke atraktivnosti našeg garada i neposredne okoline. Grad Kruševac našao se u više višednevnih programa i to:

Pročitajte detaljnije

Osnovne škole grada Kruševca učestvovale na dečijem karnevalu u Paraćinu

Thumbnail image19.09.2015.
Turistička organizacija grada Kruševca rado se odazvala na poziv Turističke organizacije Paraćina i organizovala tri dečije karnevalske grupe koje su predstavile grad Kruševac. Po prvi put učestvovali su učenici osnovnih škola, što je početak saradnje sa Školskom upravom grada Kruševca.
Dečiji karneval je organizovan kao deo proslave Dana opštine Paraćin sa željom da se najmlađi iz celog regiona uključe u proslavu. Učestvovale su:
-OŠ „Nada Popović“, učenički hor učestvovao sa pesmom „Hajde da ludujemo ove noći“
-OŠ „Dragomir Marković“-područno odeljenje Velika Lomnica, recital „Jastrebac“
-OŠ „Vuk Karadžić“ , etno plesna tačka „Ružice rumena“

Pročitajte detaljnije

"Kruševac kroz vekove"

Turistička organizacija grada Kruševca, povodom obeležavanja Svetskog Dana turizma, u ponedeljak, 28. septembra, organizuje umetnički program pod nazivom„Kruševackrozvekove“.

Program počinje u 18.00 časova u Beloj Sali Kulturnog centra Kruševac.
Ulaz je besplatan.

U programu učestvuju: hor “Svetiknez Lazar”, učenici dramske sekcije OŠ “Nada Popović” i učenici Gimnazije iz Aleksinca.

Pozivamo Vas da prisustvujete i time uveličate događaj.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Svečanosti Pokrovske crkve

Thumbnail image20.09.2015.
Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa kruševačkog g-dina Davida, Crkva Pokrova Presvete Bogorodice na Rasini i Prve mesne zajednice –Kruševac u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Kruševca i Kulturnim centrom Kruševac organizovala je Svečanosti pokrovske crkve dana 19. i 20. septembra 2015. godine.
U nedelju 20.09.2015. godine Turistička organizacija grada Kruševca je u ranim jutarnjim časovima izložila svoje suvenire zajedno sa Etno udruženjima: „Car Lazar“, „Kreativa“, „Rasina“, Etno sekcija „Radomir Jakovljević Jakša“ iz Lomnice, filatelista Boban Marković, Savez slepih i gluvih i Društvo za pomoć deci MNRO.Pored suvenira bili su izloženi i likovni radovi sa likovne kolonije.

Pročitajte detaljnije

Naučno-stručni skup "Unapređenje pčelarstva u Srbiji"

PETAK 25.09.2015.GODINE, KRUŠEVAČKO POZORIŠTE
Naučno-stručni skup "Unapređenje pčelarstva u Srbiji", održaće se u petak 25.09.2015.godine, sa početkom u 09:00 časova u Kruševačkom pozorištu, u organizaciji Akademijskog odbora za selo, Srpske akademije nauka i umetnosti i Grada Kruševca.
Tokom naučno-stručnog skupa, u periodu od 08:00 - 13:00 časova, u foajeu Kruševačkog pozorišta, Turistička organizacija grada Kruševca prirediće Izložbu suvenira.
Program Naučno-stručnog skupa "Unapređenje pčelarstva u Srbiji" možete pogledati ovde.

Thumbnail image

 

Skype Me™!
facebook

Anketa

Da li ste ikada posetili Kruševac?

 

 

 

 


  Rezultati

vodic za sprovodjenje kategorizacije
talija_dekoracije
grad_krusevac
turisticka_organizacija_srbije
biblioteka
pozoriste
kck
regionalna_privredna_komora
sportski_centar_krusevac
kpz
jastrebacki_trougao
for-you-putovanja