1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Blic vesti

 • Aktuelno -

  Pogledajte naše programe razgledanja.

Image 1
 • Previous
 • Next
 • Stop
 • Play
 • Kruševac
 • Manastiri 2

Razgledanje Kruševca

Arheološki park „Lazarev grad“, galerija Milića od Mačve, spomenik kosovskim junacima, kuća Simića, zidna slika „Obretenje Lazarevo“, spomenik ratnicima, skulptura „Majka Srbija i Majka Grčka“, spomen park „Slobodište“

detaljnije

Poseta Manastirima i Ribarskoj Banji


Posetite manastire u Kruševačkom kraju (MANASTIR "SVETI ROMAN", MANASTIR "POKROVA PRESVETE BOGORODICE", MANASTIR "NAUPARA").

Takodje u sklopu ove ture posetiće i oazu čistog planinskog vazduha, zdrave hrane i lekovitih vrela - RIBARSKU BANJU.

 

Svečanosti pokrovske crkve

20.09.2015. Ispred Crkve Pokrova Presvete Bogorodice na Rasini od 08.00 izložiće suvenire i etno ručne radove: Turistička organizacija grada Kruševca, filatelista Boban Marković, Etno udruženja „Rasina“, „ Car Lazar“ i „Kreativa“ kao i Sekcije za izradu ručnih radova KUD-a „R.Jakovljevića Jakše“ iz Lomnice i KUD-a „Rasina“ iz Velikih Kupaca.

Thumbnail image

30. Padeški kladenac

Thumbnail image05.09.2015.
Na jubilarnom, 30. Međuokružnom saboru narodnog stvaralaštva ,,Padeški kladenac“ u Padežu pesmom i igrom predstavilo se oko 300 učesnika iz Kraljeva, Rekovca, Jagodine, Boljevca, Ćićevca, Trstenika i Kruševca.
Tradicionalno su izabrani najlepša baka, devojka, naj dilber kao i najbolje starinsko jelo. Turistička organizacija grada Kruševca je učestvovala kao jedan od članova žirija za izbor najboljeg jela.
Jubilarnu manifestaciju otvorila je zamenica gradonačelnika Jasmina Plaurović, a pomoćnica direktora Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević uručila je zahvalnice pojedincima i ustanovama.

Pročitajte detaljnije

„Školsko zvonce“

Thumbnail image31.08.2015.
Turistička organizacija i Narodna biblioteka grada Kruševca, organizovale su 31.08.2015. godine, manifestaciju „Školsko zvonce“, povodom početka školske godine. Na Trgu kosovskih junaka goste su zabavljali Moma Dragićević, književnik, Srđan Živković, muzičar i književnik, kao i plesna grupa „Frubi dance“ pod rukovodstvom koreografa i nastavnika, Lidije Vukašinović.

Pročitajte detaljnije

„Čorbijada“ i „Moravski spust“

Thumbnail image30.08.2015.
U čast održavanja Međunarodnog festivala pravoslavnog filma u Kruševcu, Turistička organizacija grada Kruševca, u saradnji sa Rasinom plus, organizovala manifestacije „Čorbijada“ i „Moravski spust“, u nedelju 30.08.2015. godine. Na jednodnevnom izletu, učesnici manifestacija obišli su znamenitosti Bele Vode, čuvene, pre svega po belovodskom peščaru, po izvorištima mineralne vode i po drevnoj belovodskoj pismenici, jednim od najstarijih pisama u svetu.
Na obali Morave, u Beloj Vodi, krenula je grupa od četrdesetak učesnika na „Moravski spust“, koji je ove godine održan promotivno od Bele Vode do Jasike. 
Nakon zanimljivog spusta u trajanju od 2,5 sata, na splavu „Stari izvor“, u Jasici, priređena je dobrodošlica, obilazak takmičara koji su pripremali riblju čorbu i na kraju, degustacija riblje čorbe.
Učesnici „Moravskog spusta“ su bili režiseri i glumci pravoslavnih filmova iz devet različitih zemalja, novinari i turistički radnici. 
Generalni pokrovitelj je Gradska Uprava grada Kruševca, a prijatelji manifestacija: DOO „Braća Đokić“, Jugoprevoz Kruševca, „Vino kalem“ Drenova, MZ Bela Voda i Jasika.

Pročitajte detaljnije

Prvi Međunarodni festival Pravoslavnog filma "Snažni duhom"

U Srbiji će se 2015. godine, na osnovu zvaničnog blagoslova Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Irineja, održati Međunarodni festival Pravoslavnog filma "Snažni duhom". Prvi Međunarodni festival Pravoslavnog filma u Srbiji "Snažni duhom" će trajati od 29. avgusta do 1. septembra 2015. godine u Kruševcu.
Više informacija na zvaničnom sajtu Festivala www.snazniduhom.rs

festival pravoslavnog filma

Manifestacija "Školsko zvonce"

Turistička organizacija grada Kruševca i Narodna biblioteka Kruševac dana  poziva sve učenike na manifestaciju "Školsko zvonce".
Manifestacija se organizuje dana 31.08.2015. na Trgu Kosovskih junaka u periodu od 11.00 do 12.00.

Thumbnail image 

Skype Me™!
facebook

Anketa

Da li ste ikada posetili Kruševac?

 

 

 

 


  Rezultati

vodic za sprovodjenje kategorizacije
talija_dekoracije
grad_krusevac
turisticka_organizacija_srbije
biblioteka
pozoriste
kck
regionalna_privredna_komora
sportski_centar_krusevac
kpz
jastrebacki_trougao
for-you-putovanja