1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Blic vesti

 • Aktuelno -

  Pogledajte naše programe razgledanja.

Image 1
 • Previous
 • Next
 • Stop
 • Play
 • Kruševac
 • Manastiri 2

Razgledanje Kruševca

Arheološki park „Lazarev grad“, galerija Milića od Mačve, spomenik kosovskim junacima, kuća Simića, zidna slika „Obretenje Lazarevo“, spomenik ratnicima, skulptura „Majka Srbija i Majka Grčka“, spomen park „Slobodište“

detaljnije

Poseta Manastirima i Ribarskoj Banji


Posetite manastire u Kruševačkom kraju (MANASTIR "SVETI ROMAN", MANASTIR "POKROVA PRESVETE BOGORODICE", MANASTIR "NAUPARA").

Takodje u sklopu ove ture posetiće i oazu čistog planinskog vazduha, zdrave hrane i lekovitih vrela - RIBARSKU BANJU.

 

Vašar u komšiluku na Veliku Gospojinu

Galerija "Dar" u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Kruševca organizuje "Vašar u komšiluku na Veliku Gospojinu", dana 28.08.2015. godine, od 15:00 do 22:00 časa.
Dođite u Umetničko sokače (sokak iz Ulice Majke Jugovića, kod picerije „Moment“) i obiđite ovaj svojevrstan vašar umetnosti.

vasar u komsiluku

Šljivijada - Blace

Thumbnail image21.08.2015-23.08.2015.
Na trinаestoj turističko privrednoj mаnifestаciji „Dаni šljive“ (21.-23. аvgust), u Blacu, predstavila je svoju turističku ponudu i Turistička organizacija grada Kruševca. U parku šljive, sajamskom prezentacijom predstavilo se preko pedeset izlagača. Izabrani su nаjbolji šljivik, rаkijа, nаjboljа preduzetnicа, nаjbolji voćаr, dodelili su se ugovori o donаciji zа 21 mlаdog poljoprivrednikа u sаrаdnji sа Fondаcijom Anа i Vlаde Divаc i potpisаo se sporаzum o sаrаdnji sа opštinom Osečinа. Tokom trajanja manifestacije priređen je vrlo bogat muzički program na kome su nastupale najveće folk zvezde srpske estrade.

Pročitajte detaljnije

"Čorbijada"

Thumbnail image30.08.2015.

Kruševac - Bela Voda – Jasika, jednodnevni izlet koji uključuje obilazak znamenitosti Bele Vode, sa doručkom, splavarenje Moravom, degustaciju riblje čorbe u Jasici , na splavu „Stari izvor“, gde je od ujutru organizovano takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

 


PROGRAM:
08.30 h – okupljanje na autobuskom stajalištu ispred zgrade Suda i polazak u Belu Vodu ( 14 km od Kruševca )
09.00 – 11.00 h –Bela Voda – doručak dobrodošlice, obilazak muzeja klesarstva i vajarstva, park skulpture, kraći kulturno umetnički program

Bela Voda je čuvena po svojim prirodnim bogatstvima, pre svega po belovodskom peščaru-kamenu koji se eksploatiše već šest vekova, a zatim i po izvorištima mineralnih voda.

Zahvaljujući brojnim majdanima bogatim dobrim kamenom, Bela Voda je bila vekovima prestonica klesarske umetnosti i zanatstva Moravske Srbije. O značajnoj eksploataciji belovodskih majdana govori i činjenica da su između dva svetska rata kamen eksploatisale dve akcionarske firme iz Beograda, a Ministarstvo trgovine i industrije je u dva navrata otvaralo Zidarsko-kamenorezačku školu za školovanje neimara i klesara. Do belovodskih majdana je 1954.godine bila izgrađena industrijska pruga.

Pročitajte detaljnije

Manifestacija "Zlatne ruke Brusa"

Thumbnail image19.08.2015.
Turistička organizacija grada Kruševca se predstavila sa Etno mrežom "Rasina" na manifestaciji "Zlatne ruke Brusa" koja se održava u okviru dana opštine Brus. "Zlatne ruke Brusa" se organizuju tradicionalno na praznik Preobraženje . Na manifestaciji su predstavljene rukotvorine i proizvodi domaće radinosti raznih krajeva.

Turistička organizacija grada Kruševca i Etno mreza "Rasina" su uspešno predstavili široku lepezu suvenira i domaćih rukotvorina.

Pročitajte detaljnije

Gastro manifestacija "Dani banice 2015"

Thumbnail image15.08.2015-16.08.2015.
Turistička organizacija grada Kruševca učestvovala i uspešno predstavila 15 i 16 avgusta potencijale grada i okoline na Gastro manifestaciji "Dani banice 2015" u prelepom parku Vrelo, Bela palanka."Manifestacija Dani banice" pokušava da sačuva od zaborava stare kulinarske recepte naših baka, te da ih prenese na sledeću generaciju. Ciljna grupa Turističke organizacije na ovoj manifestaciji su bili turisti iz Republike Bugarske, koji masovno posećuju istu..
Prvi put na ovoj manifestaciji predstavnici Kine, Japana i Meksika su predstavili kulinarske specijalitete svojih zemalja.
Izuzetno gostoprimstvo i dobra organizacija domaćina iz Turističke organizacije Bela Palanka su pokazatelj duge tradicije ove manifestacije.

Pročitajte detaljnije

2. Saborski sajmu turizma u Guči

Thumbnail image07.09.2015-09.08.2015.
Turistička organizacija grada Kruševca učestvovala i uspešno predstavila potencijale grada i okoline na Drugom Saborskom sajmu turizma u Guči koji je održan od 7. do 9. avgusta 2015. godine.
Sajam je organizovan u okviru 55-tog Dragačevskog Sabora trubača na kojem je učestvovalo 10 izlagača, predstavnika turističkih organizacija iz zemlje i okruženja: TO Srbije, TO Beograd, TO Centralna Srbija, TO Banja Luka, TO Kraljevoi druge. 
Prve Saborače, izlagače i medije pozdravili su predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije Rasim Ljajić. Sajam je održan u Muzeju trube u Guči u organizaciji opštine Dragačevo.

Pročitajte detaljnije

Skype Me™!
facebook

Anketa

Da li ste ikada posetili Kruševac?

 

 

 

 


  Rezultati

vodic za sprovodjenje kategorizacije
talija_dekoracije
grad_krusevac
turisticka_organizacija_srbije
biblioteka
pozoriste
kck
regionalna_privredna_komora
sportski_centar_krusevac
kpz
jastrebacki_trougao
for-you-putovanja